Despre noi

Firma Python a fost infiintata in anul 1994, in Bucuresti, pentru a introduce pe piata IT din Romania produse hardware si software. In trecut ne-am axat pe pietele de distributie si retail.

Acum suntem mult mai axati pe solutii, servicii IT profesionale (outsourcing, mentenanţă şi service IT). Oferim şi servicii de Data Recovery într-un laborator cu echipamente specializate. Putem adresa orice problemă legată de infrastructura informatică.

Nu am uitat nici componenta de "vanzari directe" adresată în principal companiilor mici, medii si mari.

Directia principala pe care o urmam este de a oferi solutii IT hardware si software conform nevoilor clientilor nostri si nu doar de a vinde “cutii”.

Istoric

1996 – Deschiderea primului Magazin Python.
Permite o mai bună înţelegere a nevoilor clienţilor noştri, acest lucru ducând la vânzări de peste 1400 de sisteme Python “Family” in decurs de numai un an de zile.
1997 – Încheierea de parteneriate cu canalele oficiale pentru IBM, Compaq, HP şi Intel.
Sunt atrase noi segmente de piaţă, inclusiv a celui adresat întreprinderilor mari şi mijlocii.
2002 – Depăşirea cifrei de afaceri de 73 miliarde lei.
Extinderea în ţară a reţelei de parteneri pe segmentul de distribuţie.
2003 – Locul IX în topul firmelor alcătuit de Primăria Sectorului 1 şi Camera de comerţ şi industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, pe domeniul de activitate.
2004 – Certificare conform standardelor de management al calitatii ISO 9001.
2005 – Crearea unui nou departament pentru telecomunicatii, networking si internet security.
2008 – Obtinerea statutului de HP Gold Partner, focusul companiei se muta in zona serviciilor si a solutiilor IT&C, vanzarile ramanand totusi o componenta necesara.
2009 – Deschiderea laboratorului de recuperarari date.
2010 – Am devenit SilverPartner al producatorului Fortinet.
2012 – Devenim GoldParner Fortinet.
2012 - 2021 – Dezvoltare solutii de securitate.

Astazi suntem partenerul dumneavoastra de incredere pentru suport IT. Cu serviciile noastre de retelistica si securitate si prin tehnologiile inovatoare va puteti atinge obiectivele strategice de dezvoltare a afacerii.

În cele peste 2 decenii de existenţă, Python a învăţat că cel mai important obiectiv este dezvoltarea de soluţii aplicate necesităţilor fiecărui client, aceasta fiind asigurate prin calitatea ofertei, o gamă largă de servicii şi eficienţă. Urmând cu consecvenţă aceste principii, a devenit una dintre companiile cunoscute prin stabilitate şi profesionalism.

Astfel soluţiile oferite clienţilor se concretizează pornind de la înţelegerea necesităţilor şi tendinţelor generale ale pieţei IT actuale .

Integrându-se în parteneriate şi canale oficiale de distribuţie ale unor lideri mondiali din domeniu, Python a reuşit să înglobeze, în soluţiile pe care le-a elaborat, tehnologii de vârf şi să îmbunătăţească, în continuu, calitatea şi competitivitatea produselor şi serviciilor oferite.

Astfel Sloganul initial al companiei noastre “un computer pentru fiecare ” a devenit “o solutie pentru fiecare “.